Boeken tweede hands.
Ook dit jaar staat er voor de winkel weer de boekenkar van ‘De Rommelschuur”.  De vrijwilligers vullen iedere week aan. We vragen een vrijwillige bijdrage van tenminste € 0.50 per boek. De opbrengst is bestemd voor de voedselbank in Leerdam. Als u boeken in wilt leveren is dat ook geen probleem.

 Zorgboerderij:
De Huiberthoeve uit Hei- en Boeicop is een zorgboerderij, waar cliënten worden opgevangen door een deskundig team. Ze houden zich onder andere bezig met een groentetuin en het houden van kippen. Met de begeleiding heb ik afgesproken dat de groenten die van het land af komen in onze dagwinkel verkocht mag worden. Ook de eieren worden dagelijks verpakt en in onze winkel te koop aangeboden. Op dit moment zijn er courgettes a  € 1.50 en scharreleieren per doos a 10 stuks € 1.50. De opbrengst is in zijn geheel bestemd voor de zorgboerderij De Huiberthoeve. Ik doe het dus gratis en voor niks, er blijft niets aan de strijkstok hangen.

 

Medewerkster:
Op zaterdag krijgen we het steeds drukker. We bakken wat af in onze oven! Omdat het voor de scholieren die nu op zaterdag bij ons werken ook wel eens lekker is om een keertje vrij te zijn zoeken wij een nieuwe duizendpoot voor de zaterdag. Werktijden van 7.30 uur tot 17.00 uur. Meer informatie in de winkel bij Ad of Tineke.

Vakantie:
Leest u deze nieuwsbrief ergens in de wereld op vakantie? Het zou goed kunnen dat u bij thuiskomst graag een pak melk en een brood in huis zou willen hebben. Maak dan gebruik van onze webwinkel. Wij zorgen dat alles klaar staat in de onze winkel. Indien u wilt bezorgen we het gewoon thuis. Lekker handig. Bestellen vanaf je vakantieadres.

Openingstijden:
Zoals u van ons gewend bent: wij blijven de normale openingstijden geopend.
Deze week en de komende twee weken is de Landwinkel van Jan & Gerda van Buuren gesloten.

Nieuw in ons assortiment:
Zeeuwse bolussen. De originele en de lekkerste van de hele wereld. Bij besteding van € 5.00 één gratis bolus om te proeven/probeer deze week op donderdag vrijdag en zaterdag.
Een Zeeuwse bolus is een zoet koffiebroodje dat oorspronkelijk afkomstig is uit de provincie Zeeland, met wortels in Spanje en Portugal. Bolussen worden gebakken van luxe wit brooddeeg dat tot een streng door donkere of lichtere bruine basterdsuiker wordt uitgerold en daarna wordt opgerold in een soort spiraalvorm. De kleur van het suikermengsel bepaalt grotendeels de uiteindelijke kleur van de bolus. Veel bakkers vormen de bolus naar eigen inzicht; de meesten hebben een eigen recept en bereidingswijze. Met name het suikermengsel om de bolusstrengen in uit te rollen verschilt per streek en bakker. Vaak wordt daar ook kaneel aan toegevoegd, maar niet iedere bakker doet dit. Het draaien van de spiraal gebeurt met een uiteinde van de deegstreng tussen duim en wijsvinger. Bolussen worden vaak bij de koffie genuttigd, waarbij de (vlakkere) onderzijde meestal met wat boter besmeerd wordt.

Graag tot ziens,

Ad de Jong meedenkers,

Plaats een reactie

  • (will not be published)