Recept uit folder 39:

Het was lang geleden dat ik zelf cordon blue had gemaakt.

Ooit een keer met kerst, toen ik nog bij mijn ouders woonde…..meer dan 25 jaar geleden dus…!

Omdat wij eigenlijk nooit varkensvlees eten, gebruikte ik kipfilet in plaats van varkensfiletlapjes.

Dit ging ook prima!

In de lijst van ingrediënten geraspte kaas.

Toen ik het recept ging lezen, kwam ik erachter dat ze daar plakken kaas gebruiken om de cordon blue mee te vullen.

Het kan allebei, net wat u in huis hebt.

Ik had veel beschuitkruim over, dus 5 a 6 beschuiten moet ook genoeg zijn.

Of….nóg makkelijker…kant en klare (gekruide) paneermeel gebruiken!

De kipcordon blues bakte ik aan beide zijden in ca 15 minuten gaar.

Ik serveerde er broccoli en gebakken krieltjes bij.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Hartelijke groet, Jannette Sinke

 

 

Recept uit folder 38

Een ovenschotel is altijd makkelijk; staat hij eenmaal in de oven, dan hoef je er niet meer naar om te kijken!

Met kabeljauwfilet had ik nog nooit een ovenschotel gemaakt, dus leuk om dat nu eens te proberen.

In het recept wordt ervan uitgegaan dat je verse of ontdooide vis gebruikt, anders klopt de oventijd niet.

Om wat meer smaak te krijgen, gebruikte ik, naast de zout en peper, ook knoflookpoeder.

De kabeljauwfilets besmeerde ik met groene pesto.

 

We hebben heerlijk gegeten van de schotel.

Het leek ons alleen wel lekker om er de volgende keer twee eetlepels pesto door te doen, voor wat meer smaak.

De tomaten zorgen voor veel vocht in de schotel. Om dit wat te beperken, kun je wat minder tomaten gebruiken en bijvoorbeeld een paprika in stukjes toevoegen.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

K