Andijviestamppot met gehaktballetjes

 

‘Het recept van Ad zeker’, zeiden de kinderen, toen ze zaterdag de andijviestamppot op tafel zagen staan.

Op zaterdag stamppot eten vinden ze écht niet kunnen en levert flink protest op!

Om gezeur te voorkomen, maakte ik voor hen dus maar wat anders.

Maar manlief en ik smulden van de stamppot met spekjes.

Ik maakte de stamppot volgens het recept.

De kaas en mosterd proefden we niet echt, maar dat kwam misschien omdat ik geen rasp van oude kaas gebruikte, maar van belegen kaas.

Maar iets méér mosterd mag er dus best in, als u daar van houdt!

 

De gehaktballetjes is een verhaal apart 😊

Ik zei tegen Ad dat ik die er maar bij ging denken, in plaats van ze maken.

In het maken/braden van gehaktballen ben ik namelijk echt niet goed!

En aangezien er ook al spekjes door de stamppot gingen, vond ik het wel prima zo.

Maar zo makkelijk kwam ik er helaas niet van af ☹

Ad vroeg verschillende klanten die ook in de buurt van de kassa stonden, om mij tips te geven.

Nog bedankt voor al die leuke en goede tips!

Met al die goede raadgevingen op zak en een half pond gehakt in mijn fietstas, ging ik naar huis.

 

Daar besloot ik toch maar gewoon het recept uit de folder te volgen en te kijken hoe dit uitpakte.

Zouden het droge balletjes worden of balletjes met een ‘scheur’ erin?

Naast de gehaktkruiden, deed ik er ook wat provençaalse kruiden door.

Ik was verrast door het uiteindelijke resultaat! Het waren prima balletjes, zoals u op de foto kunt zien.

Een beetje droog vond ik ze wel, maar bij kleine balletjes is dat niet zo erg.

 

Misschien moet ik me toch ook eens aan grote gehaktballen wagen!

Als ze lukken, maak ik mijn man er zeker blij mee!

Een beetje spannend is het wel; de liefde van een man gaat tenslotte door zijn maag.

Dus heeft u nog tips voor me, dan zijn ze van harte welkom!

 

Veel kookplezier!

Plaats een reactie

  • (will not be published)