Boerenkoolquiche

Dit keer geen recept in de folder. Dat is nou jammer….

Maar toen ik de aanbiedingen op de voorkant van de folder zag, herinnerde ik me die heerlijke boerenkoolquiche die ik eens maakte. Een recept dat het waard is om te delen!

Een heel andere manier van boerenkool eten! Weer eens iets anders dan de traditionele stamppot.

Boerenkool is een heel gezonde groente; het bevat veel antioxidanten en vitamine C. Goed voor de weerstand dus!

 

Ingrediënten:

1 zak gesneden boerenkool (400 a 500 gram)

(¼ knolselderij of een pastinaak, in kleine stukjes gesneden)

1 rookworst van 275 of 285 gram

125 gram spekreepjes

1 ui

100 gr geraspte kaas

6 plakjes bladerdeeg

1 eetlepel mosterd

125 ml creme fraiche

4 eieren

Peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en bekleed de springvorm ermee.

Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel.

 

Snipper de ui in bak deze, samen met de spekjes, in olijfolie.

Voor een wat kruidiger smaak: snijd de knolselderij of pastinaak in kleine stukjes en bak mee. Zelf doe ik het wel altijd, maar zónder smaakt de quiche ook prima!

Voeg na 5 minuten de boerenkool toe en bak deze tot hij wat geslonken is.

Bevat het mengsel veel vocht, giet dat dan af of laat het mengsel even uitlekken in een vergiet.

 

Snijd de rookworst in stukjes.

Roer de eieren los met de crème fraiche, geraspte kaas, de mosterd, peper en een beetje zout.

Schep nu het boerenkoolmengsel en de stukjes rookworst in de springvorm en verdeel het gelijkmatig over de vorm. Giet daarover het eimengsel en probeer dat ook gelijkmatig te verdelen.

Strooi er nog wat geraspte kaas over en bak de quiche in 30 minuten gaar.

Wordt hij iets te donker, bedek de quiche dan tijdens het bakken met aluminiumfolie.

 

Succes en eet smakelijk!

 

 

 

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)