Geachte lezer,

De komende weken neem ik u mee in mijn/onze werkweek:

Maandag 1 januari:
Afgelopen zaterdag is de voorraad geteld. Nu moet de automatisering de rest doen. Daarvoor moeten de artikelen en de eenheden worden verzameld en in de computer worden gezet.
Dinsdag 2 januari:
De dag na een feestdag is het bij ons in de dagwinkel net als thuis: we hebben een soort van opruimdag. De restanten van de inventarisatie moeten nog worden verwerkt. De koelingen worden op datums gecontroleerd en indien nodig afgeprijsd.
De gewerkte uren in de maand december van de parttimers ( de jongeren die meestal op zaterdag werken) geef ik door aan de loonadministratie.
’s Avonds bezorg ik nog even bij de 4 bezorgers die Het Kontakt op de Dorpstraat bezorgen het rooster voor 2024.
Woensdag: 3 januari:
De vers artikelen worden bij ons altijd ’s nachts geleverd. Vandaag worden de koelingen weer fors aangevuld. De restanten zijn wel op. Volop keus met mooie acties.
De folders die huis aan huis worden bezorgd worden geteld en klaargelegd voor bezorging met Het Kontakt.  Ook worden er op  zaterdag huis aan huis folders bezorgd in  Schoonrewoerd,  Hei -en Boeicop,  Zijderveld en Leerbroek.
Ook vandaag zijn er weer vrijwilligers actief:
Pim onze koekjes specialist  Helêne voor de kaas en kassa.

Ditta en Corrie die de hele winkel controleren op de datum. Staat er januari op de verpakking als uiterste verkoopdatum, dan wordt dat afgeprijsd met 25 % korting. Staan er nog artikelen van december dan worden deze producten uit het vak gehaald en naar € 0.25 cent of € 0.50 afgeprijsd. Twijfelen we aan de kwaliteit dan gaat  het artikel de container in.
Donderdag 4 januari:
Een grote vracht komt er binnen van onze groothandel. De kunst is om alles in de winkel te verwerken. We hebben immers geen magazijn. Alles moet passen.
Ook vandaag zijn er weer vrijwilligers actief: Nel voor het brood en zusje Ina om uit te pakken.
Mayte is een scholier die gewoon een dagje wil werken. Centjes verdienen is ook leuk. Net als alle scholieren zijn dit geen vrijwillgers maar staan de jongeren gewoon op de loonlijst.
Vrijdag 5 januari:
Ook vandaag is er weer een vrijwilliger actief. Kurt verzorgt al bijna een jaar onze diepvriezers. Iedere vrijdagmorgen om 7.00 zorgen we dat de koffie klaar staat. Daarnaast heb ik nog 2 scholieren om ons te ondersteunen. Kan ik mooi wat kantoorwerk doen.
Zaterdag 6 januari:
De eerste week van het nieuwe jaar zit er weer op. Het is “dun” in  de handel. Het weer werkt niet mee. Er zijn aardig wat klanten op vakantie. Misschien hebben we ook iets teveel uitgegeven aan vuurwerk.
Vanavond nog een nieuwjaarsreceptie van de vrijwillige brandweer. Ook gezellig en leuk.

Graag tot ziens,
Ad de Jong.

P.S. Nog 51 weken te gaan om een ondernemer te vinden die de dagwinkel wil voortzetten. Ik denk dat het kan.

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)