Geachte lezer,

Maandag 8 januari:
Meer dan 200 inwoners/klanten en of betrokkenen hebben er voor gezorgd dat wij enorm hebben kunnen investeren in koelingen en diepvriezers. Belangrijkste doel is om energie te besparen. En dat lukt goed.
In het jaar 2021 was het totale jaarverbruik in de winkel + het woonhuis: 123.740 Kwh
In het jaar 2022 was het totale jaarverbruik in de winkel + het woonhuis: 115.371 Kwh
In het jaar 2023 was het totale jaarverbruik in de winkel + het woonhuis:   97.155 Kwh
In het jaar 2024 verwachten we uit te komen op een totaal verbruik van 85.000 kilowatt uur
Wij hebben een zogenaamd dynamisch energiecontract. Dat betekent dat de prijzen variëren. In de maand december hebben we gemiddeld een bedrag van € 0,21 cent per Kwh betaald. Maar hoe kunnen we de 85000 nog verder verlagen? Iemand een supergoed idee?


Dinsdag 9 januari:
’s Avonds de voorraad van “Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden” geteld. We mogen gebruik maken van één van de hallen van transportbedrijf Rien de Jong aan de Diefdijk. Dit noemen we een “stille sponsor”. De stichting hoeft geen huur te betalen!

Woensdag 10 januari:
Dit is de derde dag dat alle klanten een spaarkaart krijgen van bakker van der Grijn. U kunt sparen voor gratis artikelen naar keuze. Daarnaast zijn we deze week ook gestart met “probeerbrood” ( 4 verschillende soorten brood in 1 zak voor de probeerprijs van € 1.99) en “probeerbollen” (4 verschillende bolletjes in 1 zak voor de probeerprijs van € 0.99). De bedoeling is om klanten te laten proeven van ons brood. Per klant mag er maximaal 1 stuks worden gekocht.
 
In de avond hebben we de eerste bestuursvergadering van “Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden” gehouden bij onze penningmeester Erik.

Donderdag 11 januari:
Onderhoud en hygiëne is een belangrijk onderdeel in onze dagwinkel. Vandaag zijn de brandhaspel en de brandblussers gecontroleerd. Alles in orde. Geeft toch ook weer een goed gevoel. Ik hoop ze nooit te hoeven gebruiken, maar als het nodig is moeten ze het wel doen.
We streven ernaar om alle artikelen te kunnen scannen bij de kassa. Soms lukt dat niet omdat de EAN code (streepjescode) beschadigd is. We moeten dan handmatig de prijs ingeven. Dat is niet handig maar ook niet duidelijk voor de klanten. Wanneer het probleem bij de leverancier of fabrikant ligt geven we dit per APP door met het verzoek om het op te lossen. Zo streven we iedere dag naar een “betere” winkel.

Sinds een aantal jaar ben ik ook actief in de diaconie van de Gereformeerde Kerk. Ook daarvoor is maandelijks overleg nodig. Er komen ontzettend veel hulpverzoeken bij de diaconie binnen. Op meer plaatsen dan we denken is er oorlog en armoede. We kunnen niet de hele wereld op ons nek nemen. Wat ben ik blij met ons kleine landje. Heel veel gaat er erg goed. En natuurlijk gaat er ook wel eens wat fout. Dat is dan een mooie uitdaging om te zoeken naar de oplossing.

Vrijdag: 12 januari:
Vandaag meer dan 600 schapstikkers vervangen. Mede veroorzaakt door de heffing op suiker. Frisdranken wordt dus allemaal duurder. Ook wijn en bier worden duurder. Gelukkig zijn deze prijsverhogingen niet alleen bij ons maar ook bij de blauwe en gele winkels.

Zaterdag: 13 januari:
Vandaag heeft er een parttimer een vrije dag. Prima op te lossen met een stapje harder lopen. Ook proberen we de part-timers een beetje beter te maken. Soms kan dit door een cursus op de computer. Mirthe haalt vandaag haar
2de certificaat.
We sluiten af met een lege bloemenhoek. Ook deze week weer veel bloemen verkocht.

Om 16.30 uur start de nieuwjaarsreceptie van mijn voetbalclub HSSC 61. Meer dan 20 leden worden in het zonnetje gezet als jubilaris. Ook leuk.

Graag tot ziens,
Ad de Jong.

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)