Maandag
Je wordt ouder en dan mankeer je wel eens wat. Ondanks karretjes, containers en andere hulpmiddelen heb ik toch een rugblessure opgelopen. Gaat niet van zelf over helaas. Maar ik betaal net als u al jaren premie voor ziektekosten. Dus.….
Eind van de morgen even naar de fysiotherapeut. Gaat de goede kant op.
Omdat we zaterdag alle boeketten bloemen zijn verkocht gaat Sandra in de middag even langs Piet Verhoeks. De nieuwe boeketten staan al weer klaar. 

Dinsdag
Vandaag opnieuw bloemen gehaald. Bollen zijn erg in trek. We zijn een grote kaasverkoper. De kwaliteit is super, de prijs is aantrekkelijk en de kaas komt uit eigen dorp. Iedere week halen we zelf bus vol met goudse wielen kaas. U moet dan denken aan ongeveer 35 tot 40 stuks a 12 kilo. Daar komt dan bij nog de Leerdammer kaas in de verschillende smaken.
In de avond een vergadering gehad met de werkgroep Donkey Mobile van de Gereformeerde Kerk. Simpel gezegd; een modern communicatie middel ( APP)  voor leden van onze kerk. Meer dan 400 kerken gingen ons voor.

Woensdag:
Vandaag mocht ik 66 worden. Natuurlijk (plaag) kadootjes. ’s Avonds met Tineke lekker gegeten in Cafe De Zwaan.
De diepvries gevuld, besteld wat er nodig is voor de komende week. Daarnaast een jaaroverzicht gemaakt van deze afdeling. Opvallend hoeveel artikelen niet meer bestelbaar zijn. Deze zijn uit het assortiment gehaald door fabrikant of groothandel.
Natuurlijk saneren we zelf ook artikelen die niet goed verkopen. Meestal nemen we daar weer een nieuw artikel voor op in ons  assortiment.

Donderdag:
Onze schuifdeur die is geplaatst in de vorige eeuw was te vergelijken met een flipperkast. Open dicht-halfdicht-open. Gevolg: zeker met de wind erop: sjaaltje dragen. Toch maar gebeld met  ‘Kone”. Bij dit bedrijf hebben we de schuifdeuren al vanaf de plaatsing in onderhoud. We zijn er zuinig op, dus we hebben eigenlijk nooit schade of een storing. Na 1 telefoontje en binnen 1 uur staat de werkbus voor de deur. De monteur maakt vooral de sensoren aan de binnenkant schoon. Het onderhoud wordt normaal in februari wordt gedaan, doet de monteur gelijk. Meevaller: er zijn geen extra kosten en ook geen voorrijkosten. Soms heb je geluk. ’s Middag kijken Denise en ik even naar de “pizza diepvries’.  De vriestemperatuur staat wel erg laag ; minus 35 graden. Dat is wel heel erg koud. We besluiten om instelling iets te wijzigen. Van 7 naar 5.  Morgen controleren of dit de juiste keuze is.
’s Avonds gaan Tineke en ik naar de Noach School.  De visie op Schoonrewoerd wordt gepresenteerd.

Vrijdag:
Vandaag opnieuw pech in de winkel. De printer van de vleeswaren afdeling werkt niet naar behoren. Om 12.00 uur gebeld en om 16.00 uur staat de monteur van De Ridder & Hertog voor de deur. Super service.

Zaterdag:
Vorig jaar heeft ons dorp  de provincieprijs Kern met Pit gewonnen met het projekt “Voedselbankjes”. Dit jaar ben ik gevraagd om in de jury plaats te nemen. In Amersfoort werd de winnaar van dit jaar bekend gemaakt:
Ik heb nog heel veel snipperdagen dus vandaag een dagje vrij van de winkel. Ook leuk om te zien hoe enthousiast mensen zijn die in hun eigen wijk, dorp of stad een mooi initiatief hebben genomen. Opnieuw wint Schoonrewoerd een mooie eerste prijs.
Ik stel voor om Schoonrewoerd voor volgend jaar weer in te schrijven. Wie heeft er een mooi idee en of wens?

In de winkel zijn er geen bijzonderheden gebeurd. De jongelui helpen alle klanten. ’s Avonds vier ik mijn 66 ste verjaardag met vrienden en familieleden. Hoogtepunten moet je vieren zeg ik altijd. Er zijn teveel mensen die dit niet meer kunnen vieren.

Graag tot ziens,

Plaats een reactie

  • (will not be published)