Maandag:
Naast de gewoonlijke werkzaamheden ontvangen we ’s middags weer 3 cliënten van de Huiberthoeve en een begeleidster. Het is zo mooi om te zien hoe fijn zij het vinden om in een winkel te werken. En…. in ben ook er ook blij mij. Ze pakken gezamenlijk heel wat doosjes uit in het vak.
We leren ze wat “spiegelen” en “F.I.F.O” is. Als ze met het winkelpad klaar zijn lijkt het of de winkel net is geopend. Zo strak staat die er bij. Ik geef ze natuurlijk complimenten. Vertel er wel bij dat ik hoop dat het volgende week maandag een grote rommel is in het vak.

Dinsdag:
Op deze dag verpakken we erg veel kaas. De werknemers van Lactalis die werken in Wageningen en Dalfsen bestellen per mail. Alle bestellngen gaan ’s middag naar het distributiecentrum van “de melkfabriek” in Schoonrewoerd. ’s Nacht gaan deze bestellingen met het kaastransport mee naar de twee andere locaties van Lactalis. Een heel georganiseer, maar iedereen is er blij mee.

Woensdag:
Ieder jaar organiseert onze groothandel een voorjaarsbeurs in Houten van 14.00 uur tot 20.00 uur. Meer dan 100 fabrikanten tonen hun (nieuwe) artikelen. Naast de inkoop ontmoeten we ook veel ondernemers. Ideaal om bij te praten.
Na afloop samen met secretaris Jolanda  van onze stichting Dagwinkel Schoonrewoerd & Services nog even op de koffie bij de commissie BWK van de Hervormde kerk.

Donderdag:
Nel en Jan zijn al weer 3 jaar bij ons als vrijwilliger in de weer om iedere donderdag de boodschappen te bezorgen. Wat rent de tijd. In de avonduren ga ik samen met collega diaken Dick Stoffelen, op de koffie bij  een potentiële nieuwe vrijwilliger in onze kerk. Na een mooie kennismaking, gaan we met een goed gevoel naar huis.

Vrijdag:
We leveren al vele jaren boodschappen aan de basisschool in Hei- en Boeicop. Vandaag zijn we in de gelegenheid om iets terug te doen. Drie leerlingen uit groep 8 komen een “snuffelstage” doen. En ze vinden het leuk!! Geen tijd om koffie te drinken. Achter de kassa vinden ze prachtig. Ze pikken het alle drie goed op. Het is dat er allerlei aparte handelingen bij komen, anders zou ik ze gerust alleen klanten laten helpen. Mogelijk dat er later nog eens een part-timer in onze dagwinkel komt werken.
De nieuwsbrief van de stichting wordt verstuurd. Het lezen waard.

Zaterdag:
Gisteren heeft Sandra voor de derde keer bloemen, planten en bloembolletjes gehaald bij onze leverancier Piet Verhoeks uit Leerdam. Mooie boeketten, supervers en betaalbaar. Vrijdagavond heb ik de vers bestelling voor maandag al gemaakt. Daardoor vandaag tijd voor proeverijtjes en broodjes bakken in  de ovens.
’s Avonds met collega voorzitter Ton Stek (van de stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden) Marian en Tineke heerlijk uit eten geweest bij Villa Augustus in Dordrecht. Waarom juist daar? Dit hotel restaurant neemt maandelijks 40 dozen sap van ons af.  Een grote klant dus.

Zondag:
Morgens aanwezig bij de doopdienst.  ’s Middag op ziekenbezoek bij zusje Ina en ’s avond hetzelfde bij broertje Jan. Vreugde en zorgen dicht bij elkaar.

Mooie week verder en graag tot ziens,

Ad & Tineke de Jong en meedewerkers.

Plaats een reactie

  • (will not be published)