Deze week een recept met aardappels-groenten-vlees. Een gewone hollandse maaltijd dus!

Nou ja…..gewoon….! De  aardappels en het vlees misschien wel, maar de sla hadden wij op deze manier nog nooit gegeten.

Het is een combinatie met koud en warm. Heel apart, maar ook heel lekker.

In plaats van paddenstoelenmelange gebruikte ik champignons. En in plaats van 4 uien, vond ik 1 grote ui wel genoeg!

De peultjes roerbakte ik wat langer dan aangegeven in het recept, zo’n 15 minuten.

Gewoon even proeven of ze al zacht zijn.

De hazelnoten had ik gebroken. Ik zou ze een volgende keer nóg fijner maken en even kort roosteren in de koekenpan. Dit geeft meer smaak aan de noten.

 

De krieltjes besprenkelde ik royaal met olijfolie, wat zout en rozemarijn erop en op de bakplaat de oven in. Een half uur bakken op 200 graden Celsius.

Tussendoor even omscheppen.

 

Het boomstammetje van slager Molenaar uit Lexmond smaakte er heerlijk bij! Kwaliteit, dat proef je!

 

Eet smakelijk!

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)