Gehaktbrood met aardappelpartjes

 

Deze week een recept wat ik nog nooit gemaakt had, dus weer een leuke uitdaging!

Een gehaktbrood: eigenlijk een grote, uit de kluiten gewassen gehaktbal in de vorm van een brood.

Omdat het een onbekend gerecht voor me was, volgde ik keurig het recept.

Behalve de tomaten…..die haalde ik uit een blikje! Ik liet ze wel goed uitlekken!

Volgens het recept hoefden er geen kruiden in het brood, maar ik heb ze wél toegevoegd.

Wat knoflookpoeder, peper en Italiaanse kruiden maakten het gehaktbrood veel smakelijker.

Zonder kruiden lijkt het gehaktbrood me nogal flauw. Met kruiden kun je variëren, gewoon toevoegen wat je lekker vindt.

Bovenop strooide ik geraspte kaas en toen kon het gehakt de oven in.

In het recept stond niet aangegeven op hoeveel graden het gerecht in de oven moest worden gebakken.

Ik heb 180 graden aangehouden en dat klopte aardig. Na ruim een half uur was het gehaktbrood goed gaar.

Toen ik het brood uit de oven haalde, was het bovenop nogal nat van het vleesvocht.

Ik goot het af en zette het brood nog 5 minuten in de oven.

Met aardappelpartjes erbij was het een heerlijke maaltijd!

Dít gerecht mag ik vaker maken van de kinderen!

Ga ik doen, want ik vind het een prima alternatief voor die lastige gehaktballen 😉

 

Weer veel kookplezier gewenst en eet smakelijk!

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)