Goulashsoep uit onze folder gemaakt door Jannette.

Deze week een goulash maaltijdsoep, passend in deze tijd van het jaar!

Nog nooit gemaakt, dus weer een leuke uitdaging!

Goulash met rijst vinden we heerlijk, dus dit zal er vast ook wel in gaan!

 

Ik maakte de soep volgens het recept, maar deed er 1,5  runderbouillontablet in, in plaats van 3!

Omdat er in bouillontabletten veel zout zit, gebruik ik ze liever niet te overdadig.

Per liter soep is er 1 tablet nodig. Omdat er in dit recept 1,5 liter water moet worden toegevoegd, gebruikte ik ook 1,5 bouillontablet.

Het bleek ruim voldoende!

 

Omdat ik me afvroeg of 50 minuten koken niet veel te kort was voor het soepvlees, heb ik even gegoogeld.

Ik kwam nagenoeg hetzelfde recept op het spoor. Het enige wat afwijkend was, was de kooktijd van de soep.

Ik besloot om de langere kooktijd aan te houden.

Nadat ik alle ingrediënten, behalve de aardappels, had toegevoegd, liet ik de soep 2,5 uur zacht koken op laag vuur.

Zo kon het vlees heerlijk zacht worden!

De aardappelblokjes voegde ik de laatste 30 minuten toe.

Het resultaat was een heerlijke soep! We vonden de soep voor een maaltijdsoep iets te dunnetjes, dus misschien is een extra eetlepel bloem toevoegen wel een goed idee!

 

We aten de soep met hartige taart en een heerlijk broodje van onze bakker!

 

Weer veel kookplezier gewenst!

Plaats een reactie

  • (will not be published)