Beste lezers,

Investeringen:
De bedrijven  van Schoonrewoerd steken veel centen in hun bedrijven. Een korte samenvatting:
a. Royal Bel Leerdammer: Op het terrein wordt fors geïnvesteerd in een verpakkingslijn. De grootste werkgever van ons dorp zorgt nu al voor veel werkgelegenheid. Waarom dan kaas ergens kopen? Aan de kwaliteit en de prijs kan het onmogelijk liggen! Bij ons bent  u aan het goede adres.
b. De groenteboeren van Schoonrewoerd:  De fruitschuur van Tunnis, Mary , Margriet en Tina den Hartog hebben recent een nieuwe vrachtauto aangeschaft. Ze rijden er niet alleen mee naar de markt in Haarlem, maar kopen ook rechtstreeks bij de veiling.
c.Bakker Hendrik Wullems:  Een jonge ondernemer durft het aan om fors te investeren in een mooie en moderne winkel.
d. Onze eigen dagwinkel: Een jaar of 5 geleden heb ik gezegd: dit is mijn laatste verbouwing. Door de sluiting van de slagerswinkel gaat de winkel toch weer op zijn kop. Ik heb fors geïnvesteerd in onder andere nieuwe koelingen. Daarnaast krijgt de dagwinkel weer een nieuwe en moderne uitstraling.
e. Op Overheicop hebben Johan & Petra den Hartog  en Jan &  Harlaar mooie plannen gemaakt voor een complete nieuwe straat met mooie woningen. Voor de middenstand zou het goed zijn als ook deze woningen worden gerealiseerd.
f. Eetcafe De Zwaan: De voorzijde van het pand wordt helemaal opgeknapt en voorzien van een mooie “knipvoeg”.
g. Vorige week ben ik geweest in de Plus van Elbert en Anne-Marie  (Middag) van der Doel (inwoners van Schoonrewoerd)  in Dalem Gorinchem. Een supermooie en overzichtelijke winkel. Onvergelijkbaar met onze dagwinkel in Schoonrewoerd. Vergelijk alleen het inwonertal maar:  Schoonrewoerd met 2000 inwoners en Dalem/Gorinchem met meer dan 20.000 monden. Onze dagwinkel meet 330  vierkante meter. De Plus heeft ruim 1500 m2 tot zijn beschikking.  Duidelijk is dan ook dat wij nooit het assortiment kunnen aanbieden zoals in deze grote winkel. Maar als je dan toch een keer elders je boodschappen gaat doen, ga dan eens langs deze Plus. Ook Elbert en Anne-Marie sponsoren nogal eens wat in ons dorp.

Verkiezingen:
Woensdag mogen we weer naar het Partycentrum . U mag stemmen of de winkels in Schoonrewoerd iedere zondag open mogen gaan. Ik stem nee!. Het is totaal onbelangrijk of onze winkel open gaat op zondag. Alsof dat moet zorgen voor het behoud van de dagwinkel!!!  Er blijven altijd grotere, mooiere en goedkopere winkels. Het meest belangrijk is dat u de boodschappen  die u kunt doen in ons dorp blijft doen. Daardoor kan  het “rondje Schoonrewoerd” (groenteboeren, bakker & dagwinkel)  best interessant blijven.

SCHOONrewoerdheelSCHOON:
Zaterdag 23 maart van 9.00 uur gaat een grote groep dorpsgenoten de rommel van een ander weer opruimen. Start om 9.00 uur vanaf de dagwinkel. Na afloop soep en een broodje op het dakterras bij Ad en Tineke. Opgeven via 0345 64 1202.
Onze strip nog eens bekijken?

Graag tot ziens,

 

 

 

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)