Gewaardeerde klant, beste lezer,

Vorige week zijn we gestart met de verkoop van zuivelproducten, zoals yoghurt, vla, rijstpap en hangop, van zuivelboerderij “de Pavijen”. Zaterdagmiddag hadden we nagenoeg alles verkocht. Zaterdagavond voor 21.00 uur nog een ritje naar Culemborg voor extra voorraad. Veel klanten hebben geproefd en gekeurd. Slechts 1 reactie die de hangop te zuur vond. Alle anderen heel positief over de smaak en kwaliteit van de yoghurt, vla soorten en de rijstpap. Een artikel wat ook voor ons helemaal nieuw is : KEFIR
Jacco Abbel  zij het zo: ” Ik heb nog nooit zulke lekkere KEFIR geproefd. Geweldig. Kunnen de grootwinkelbedrijven niet aan tippen”.

 

 

Dus aan Patrica, het zuilvelmeisje van zuivelboerderij de Pavijen om meer informatie gevraagd.

Patricia vertelt:
Vaak krijgen wij de vraag van klanten wat is KEFIR precies? Graag willen wij dit yoghurt achtige drankje onder de aandacht brengen. KEFIR wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk, melkzuurbacterie en een schimmelcultuur. We verwarmen de rauwe melk naar 85 graden 15 minuten lang, laten dit terug koelen naar ongeveer 24 graden, voegen een melkzuurbacterie en een schimmel cultuur toe, roeren dit goed door de melk en laten dit ongeveer 20 uur fermenteren. Na 20 uur wachten krijg je een dikke lobbige drankje. Door het fermentatieproces is het een gezonde probiotica.  (dit zijn bacteriën die grote hoeveelheden melkzuurbacteriën bevatten, die levend je darmen bereiken.) Deze bacteriën kunnen dan ook een positieve invloed hebben op je darmflora. Zo zijn er aanwijzingen dat probiotica kunnen helpen als je regelmatig last hebt van darmklachten zoals obstipatie en diarree, 1 glas KEFIR per dag zal voldoende zijn.

Waar smaakt KEFIR na?
Wanneer je karnemelk lekker vindt ,is de kans groot dat KEFIR ook in de smaak valt. Het grote verschil is dat er in kefir alcohol zit (minimaal, wat je dus ook niet proeft ) wat een koolzuur effect geeft.  Zoals bubbeltje bij frisdrank. Je kunt door de KEFIR ook een smaakje toevoegen zoals vruchtensiroop of honing van de BIJEENBAAS uit Schoonrewoerd.

Er zitten  heel veel voedingsstoffen in KEFIT zoals calcium, magnesium, ijzer, jodium, vitamine C,B1, B2, B6 B12 en K2. 

Meer informatie?
Zoals met zoveel producten kan je op internet je lol op. Meer achtergrondinformatie kan je hier lezen.

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)