Vandaag stond er biefstuk met warme salade op het menu.

Ik was heel benieuwd wat ze er van zouden vinden.

Want een salade met peer en gorgonzola leek me best bijzonder.

Biefstuk was voor mij ook een uitdaging, want die eten wij alleen in een restaurant.

Ik was er namelijk altijd van overtuigd dat ik die nooit zo goed zou kunnen bakken als een kok.

Zo’n kostbaar stukje vlees moet je niet verknoeien, dus begon ik er maar niet aan.

Maar het viel alles mee! Wel even gegoogeld hoe ik de biefstuk het beste kon bakken.

Met hulp van de online keurslager lukte het om de biefstukjes van binnen mooi rood te houden.

Aan de buitenkant kregen ze een bruin korstje en ze wáren toch lekker….!

 

Voor de salade heb ik het recept gevolgd.

Behalve de honing (had ik niet in huis), die heb ik vervangen door bruine suiker.

In plaats van gorgonzola gebruikte een stukje blauwschimmelkaas uit de kaaskoeling van de Dagwinkel.

Dit is dezelfde kaas als gorgonzola, maar heeft alleen een andere naam.

De warme peren en gorgonzola voegden écht wat toe aan de salade!

 

De kinderen vonden het een apart en lekker gerecht. ‘Het lijkt hier wel een restaurant’, zeiden ze!

Mooi compliment toch?!

Van harte aanbevolen door familie Sinke dus, deze salade!

Plaats een reactie

  • (will not be published)