Streekproducten:
De maand februari staat in het teken van artikelen uit de streek. Dit kunnen zijn producten uit ons dorp. Het kunnen ook producten zijn uit een andere streeck.

Appelsap:
Op de foto ziet u fruitteler Jan Brouwer aan het werk in één van ZIJN boomgaarden. De appels worden niet alleen geleverd aan de veiling, maar ook worden de appels verwerkt tot Schoonrewoerdse appelsap. De appelsap wordt verpakt in een pak van 5 liter. Er zit een handig kraantje op zodat het makkelijk is in te schenken. De prijs voor dit  handige vaatje is € 7.95. Omgerekend per liter € 1.59 U kunt vanaf deze week bij ons komen proeven. Na opening is het pak buiten de koelkast houdbaar. Dit kan omdat het pak een handige sluiting heeft, zodat er geen lucht bij kan komen.

Appels en peren:
In ons dorp worden de appels en peren in de pluktijd uitgedeeld, en op veel plaatsen verkocht. Al jaren werken wij samen met Jan en Gerda van Buuren. De appels komen vaak van Schoonrewoerdse bomen.

Brood en gebak:
Ammers levert al enige jaren het brood. Zij gebruiken daarvoor zoveel mogelijk producten uit onze streek. Op woensdag 26 februari organiseren we een excursie naar dit prachtige bedrijf. Zo wel ‘s morgens als ook ‘s middags zijn we welkom op de speciaal bakkerij. U moet u natuurlijk wel opgeven bij ons.

Streeck produkten:
In onze dagwinkel hebben we ook ongeveer 25 artikelen die uit een “streeck” komen elders in Nederland. Het betreft artikelen zonder kleur- geur- en smaakstoffen. Deze artikelen worden met passie en plezier gemaakt in vaak kleine familiebedrijven. Een aantal van deze lekkernijen worden speciaal voor ons gemaakt met het logo van onze eigen dagwinkel en de trots van het dorp: de ooievaar.
We hebben jam, advocaat, mosterd, kersenwijn met dit eigen etiket. Leuk voor cadeau. Heerlijk om te eten.
Kom proeven.

Graag tot ziens,

Ad & Tineke de Jong en meedenkers,

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)