Nieuw: verkoopmedewerkster:
Mardine Sleeuwenhoek heeft, 21 jaar geleden, in haar jeugd bij ons een jaar of 8 gewerkt. In die tijd wilde ze graag een eigen schoonheidssalon beginnen. En dat is gelukt. Ze nam toen afscheid van onze winkel en bouwde een mooi klantenbestand op.  Ze wilde graag weer in deeltijd werken in de winkel. Nu is ze weer terug. Mardine werkt bij ons op woensdag, donderdag en vrijdagmorgen. Welkom.

Nieuw: IJs van de IJssalon uit Bodegraven:
Mariska en Jurgen (de eigenaren van de ijssalon): “Lange tijd zijn wij op zoek geweest naar de beste recepten voor ons Bodegraafse ijs. Op zoek naar echte, pure ingrdiënten om ijs te maken zoals ijs is bedoeld. Midden in “het groene hart” staan de Bodegraafse koeien te grazen bji boerderij Oostdam. Deze Bodegraafse melk en room zijn de basis geworden van ons heerlijk roomijs. Wij pasteuriseren deze melk zelf en maken er vervolgens ijs van. Verser dan dit is onmogelijk. Daarna voegen we alleen topproducten toe. De beste chocolade, echte pistache nootjes of iedere andere smaak.
Alle is 100 % puur, gemaakt met vers fruit en glutenvrij”.
In samenwerking met Ijssalon De Zoete Inval starten we deze week met 4 verschillende soorten:
*aardbeien & passie beker 365 ml € 4.99
Verse aardbeien met passie vruchtensap
* cookies beker 365 ml € 4.99
* hazelnoot 365 ml € 5.49
Gemaakt met de beste hazelnoten uit Piëmonte
*boerenjongens 365 ml  € 5.29
Voor de liefhebbers

Nieuw: Rundvlees rechtstreeks van de boer.
RijnRund® is de nieuwste smaaksensatie geproduceerd in de KrommeRijn streek.
Het RijnRund® wordt ervaren als zeer mals, dieprood met een perfecte smaak. RijnRund® is rundvlees dat zeer veel positieve reacties losmaakt thuis aan tafel en binnen de Nederlandse gastronomie. Het is rundvlees waar iedere professionele topkok bij begint te watertanden en waar het thuis complimenten regent aan tafel voor het fantastische vlees.

Het succes van RijnRund® wordt met name bepaald doordat de gehele keten door veehouder Marcel Woutersen zijn medewerk(st) ers wordt beheerst. Oftewel vanaf de geboorte, tijdens het opgroeien van het rund tot en met de slacht, het versnijden, verpakken en afleveren van het vlees wordt allemaal gedaan door één boerenbedrijf.. Deze werkwijze is uniek in Nederland!
De productie van het RijnRund® ligt volledig bij Marcel Wouters en zijn team en dat is de kracht van het product. Rundvleesspecialist word je niet zomaar. Je moet toch eerst heel wat beesten zien opgroeien om ze vervolgens eigenhandig tot vleesproducten te verwerken. Dat leer je niet op een school maar dat leer je puur door ervaring.

Het begint allemaal op de boerderij, extensief en diervriendelijk is daar de basis. Dit houdt in dat de koeien in de zomer gewoon buiten in de wei lopen en ’s winters in een warme stal staan. De kalfjes blijven minstens 6 maanden bij hun moeder. De eigen fokstier zorgt ervoor dat er RijnRund®kalfjes geboren worden. Kortom, op de boerderij bij Marcel Wouters worden de koeien nog echt als koe behandeld. Pas na 4 jaar komen de koeien in aanmerking om geslacht te worden. Ze hebben dan vaak 2 keer gekalfd. Bepaalde koeien, die voor goed nageslacht zorgen mogen 3 zomers hun kalf grootbrengen. “Een  vleeskoe is als goede wijn, ze heeft haar tijd nodig”, is de ervaring van Wouters.

Nieuw: rauwkostsalades & maaltijden:
In onze winkel komt steeds meer ruimte voor verse producten. We maken nu ook zelf heerlijke rauwkostsalades. Iedere week maken we ongeveer 10 – 15 verschillende salades. Het aanbod is nooit hetzelfde. We moeten er wat handigheid in krijgen. De keuze is reuze wat er allemaal te maken is. We worden hier natuurlijk in ondersteund door onze groothandel. Zij zorgen voor de recepten en de bereidingswijze. Omdat alles vers wordt gemaakt, is in tegenstelling tot de voorverpakte salades de uiterste verkoopdatum vastgesteld op 3 dagen.
Daarnaast maken we natuurlijk al langer bami, nasi en macaroni. Deze recepten zijn uitgebreid met bijvoorbeeld kip of babi panging. Ook maken we iedere week verschillende maaltijden zoals andijvie en witlof. Ook hier wisselen we iedere week van assortiment. In een kleine dagwinkel kan je niet 20 verschillende maatlijden gelijktijdig aanbieden. Ik moet zo reëel zijn, dat we daar per week niet genoeg klanten voor hebben.

Nieuw: Heerlijkheid Vijfheerenlanden:
Binnenkort kunt u de derde nieuwsbrief verwachten van dit mooie initiatief. Het bestuur staat. De appels en de peren groeien. Samen met Wim Scherpenzeel maken we plannen voor maaien, plukken en onderhoud. Op dit moment hebben we al meer dan 30 vrijwilligers die zich allemaal zelf hebben aangemeld. Super!
Voor de oogst in september en oktober zoeken we vrijwilligers die één of meerdere dagdelen willen helpen bij het plukken. Stuur een berichtje naar info@heerlijkheidvijfheerenlanden.nl

Als u op vakantie gaat: veel plezier en mooi weer toegewenst,

Graag tot ziens,

Ad de Jong.

 

 

 

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)