Deze week weer een lekker winters gerecht: hachee met rode kool en puree.

Hachee had ik nog nooit gemaakt, maar het lijkt erg veel op een stoofschotel.

Omdat ik dacht dat in hachee altijd veel uien gingen, verbaasde het me dat er maar één ui in moest.

Ik volgde het recept, maar paste de ingrediënten wat aan.

Rodewijnazijn had ik niet in huis, dus gebruikte ik balsamicoazijn.

Maar volgens mij kun je ook prima een scheut rode wijn toevoegen en wat azijn.

Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt.

Ontbijtkoek had ik ook niet in huis, dus moest ik een beetje creatief zijn.

Ik had wél speculaasbrokken in de koektrommel, en dat leek me best een goed alternatief.

De rode kool aten we lekker makkelijk uit een potje, maar de aardappelpuree maakte ik zelf!

 

Het gerecht viel erg in de smaak in huize Sinke.

Ze vroegen zich wél af wat voor bijzonder smaakje de hachee had 😉

Het leek wel een beetje op speculaas…… 😊

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)