Ingrediënten :

.  1 kilo riblappen

.  500 gram winterpeen

.  2 stengels bleekselderij

.  1 ui

.  Verse platte peterselie

.  2 tenen Knoflook

.  400 gram tomatenblokjes

.  3 eetlepels olijfolie

.  Bloem

.  Peper en zout uit de molen

.  2  bosuitjes

.  1 sinaasappel

.  1 rood pepertje

 

Bereiding:
Snijd de winterpeen en bleekselderij in stukjes. De ui in grove stukken en de knoflook fijn. Rasp de sinaasappel en pers deze uit. Bak de winterpeen, bleekselderij,ui en knoflook met een eetlepel olijfolie in een grote braadpan en blijf 5 minuten omscheppen op laag vuur. Schep de groenten uit de pan. Bestrooi het vlees aan beide zijden met peper en zout en bloem. Doe nog wat olijfolie in de pan en bak de riblappen rondom bruin. Doe nu de groenten erbij . Voeg de tomatenblokjes en de geraspte en uitgeperste sinaasappelsap toe het rode pepertje en een laurierblaadje met een paar kruidnagels. Afblussen met rode wijnazijn en een scheut balsamicoazijn en bouillon van een een rundvleesblokje. Deksel op de pan en 2 uur laten stoven.Als laatste de selderij en de bosui toevoegen.

Karla:
Ik heb het recept wat aangepast maar het smaakte verrassend lekker met de toevoeging van het sinaasappelsap en rasp. Ik heb er basmatirijst bij gekookt en daarna gebakken in olijfolie en kokosolie met knoflook en verse gember.Het is een heerlijk winter stoofpannetje geworden.

Geniet ervan .

Extra aanbieding:
Rookworst of erwtensoep van Unox per stuk € 2.00

 

 

 

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)