Rundvlees:
Al meer dan een jaar verkopen we rundvlees rechtstreeks van de boerderij van Marcel Wouters uit de Utrechtse Kromme Rijnstreek. Het assortiment  bestaat uit poulet, beefstuk, kogelbeefstuk, magere runderlappen, hachee vlees, soeppakket,, doorregen runderlappen, diamanthaas en sucaadelappen.
Een aantal  artikelen worden vanuit de diepvries verkocht. Rundergehak,  beefburgers 6 stuks voor € 7.80.en een soeppakket voor € 6.95 ( bestaande uit 450 gram rundvlees en een mergpijpje)
Iedere week hebben we een mooie aktie. Deze week is dat zo lang de voorrraad strekt.
Alle artikelen worden daarnaast ook nog vacuum verpakt. Daardoor ontstaat er geen verkleuring.

Kerstbomen:
Deeerste  kerstbomen komen aanstaande vrijdag of zaterdag. Volgende week volgt de 2 de partij. Op 9 december zijn er aantal activiteiten op de Dorpsstraat. We verdelen dan de kerstbomen over de gehele straat.  U kunt ze dan ter plaatse reserveren.  Na afloop worden ze dan gratis thuisbezorgd.

Sint Nicolaas en zijn pieten.
Ondanks het kwijtraken van het grote sinterklaasboek zijn ze afgelopen zaterdag ook in Schoonrewoerd gearriveerd. De gekleurde pietenboten kunt u vanaf vrijdag weer ophalen. Natuurlijk gevuld met iets lekkers en een passend kadootje.

Willemijn kado,s
Op dinsdagmorgen werkt Willemijn als vrijwilliger in de dagwinkel. Daarnaast is ze ook nog werkzaam in de zorg. Bovendien heeft ze als hobby “broccant”. Sinds een aantal weken presenteert ze leuke kadootje in onze bloemenhoek. Altijd handig.

Vrijwilligers:
Over vrijwilligers gesproken. De vrijwillgers vinden het werk leuk om te doen. Op vrijdag morgen en vrijdagmiddag kunnen we nog wel extra handjes gebruiken. Marjan van Maanen werkt 1 keer per 3 weken op vrijdagmorgen. Voor de andere 2 weken zoeken we nog iemand. Ook voor de middag kunnen we nog wel iemand gebruiken.  Werkzaamheden? Klanten helpen, vleeswaren en kaas snijden. Bakken en grillen, maar natuurlijk ook achter de kassa. En….. je leert veel mensen kennen.

Energieverbruik:
Het energieverbruik is de laatste maanden aanmerkelijk lager dan in 2022. Er is een nieuwe vriezer geplaatst. Ook zijn er 4 stuks oude koelingen ingewisseld voor 1 nieuwe. Was het  verbruik voorheen ruim boven de 2000 kilowattuur per week, dan komen we nu al enige weken uit onder het vebruik van 1700 Kwh. Een wekelijkse besparing van 300 kilowatt.
Deze besparingen zijn gerealiseerd door uw financiële bijdragen.

Onze leeftijden:
Op moment van schrijven is Tineke 64 jaar. Zij wordt eerste Kerstdag 65. Ik ben 65. Op 17 januari hoop ik 66 te worden.
Het streven is om op 31 december 2024 te stoppen. Voor die tijd is de uitdaging om een opvolger te vinden die de Dagwinkel kan en wil voortzetten. Mogelijk wordt ik dan zelf vrijwilliger in de Dagwinkel van Schoonrewoerd. Met behulp van de Stichting Dagwinkel Schoonrewoerd en Services gaat het vast lukken. Wordt vervolgd.

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)