RijnRund:
RijnRund® is de nieuwste smaaksensatie geproduceerd in de KrommeRijn streek.
Het RijnRund® wordt ervaren als zeer mals, dieprood met een perfecte smaak. RijnRund® is rundvlees dat zeer veel positieve reacties losmaakt thuis aan tafel en binnen de Nederlandse gastronomie. Het is rundvlees waar iedere professionele topkok bij begint te watertanden en waar het thuis complimenten regent aan tafel voor het fantastische vlees.

Het succes van RijnRund® wordt met name bepaald doordat de gehele keten door Marcel Wouters wordt beheerst. Oftewel vanaf de geboorte, tijdens het opgroeien van het rund tot en met de slacht, het versnijden, verpakken en afleveren van het vlees wordt allemaal gedaan door medewerkers van dezelfde boer.. Deze werkwijze is uniek in Nederland!
Er zijn zeer veel boeren die zich inspannen om een goed stuk vlees te produceren. Maar als het dier slachtrijp wordt bevonden moet er altijd een slager aan te pas komen. “Toch best jammer van die goede beesten”. Je ziet veel projecten misgaan omdat de boer in kwestie dan een slager inschakelt die simpelweg de essentie niet begrijpt. Dat kun je die slager ook niet kwalijk nemen, hij weet vaak weinig van koken èn hij heeft ook nog zijn eigen winkel waar hij zijn best voor moet doen.” aldus Wouters.
De productie van het RijnRund® ligt volledig bij Marcel Wouters en dat is de kracht van het product. Rundvleesspecialist word je niet zomaar. Je moet toch eerst heel wat beesten zien opgroeien om ze vervolgens eigenhandig tot vleesproducten te verwerken. Dat leer je niet op een school maar dat leer je puur door ervaring.

Het begint allemaal op de boerderij, extensief en diervriendelijk is daar de basis. Dit houdt in dat de koeien in de zomer gewoon buiten in de wei lopen en ’s winters in een warme stal staan. De kalfjes blijven minstens 6 maanden bij hun moeder. De eigen fokstier zorgt ervoor dat er RijnRund®kalfjes geboren worden. Kortom, op de boerderij bij Marcel Wouters worden de koeien nog echt als koe behandeld.
Pas na 4 jaar komen de koeien in aanmerking om geslacht te worden. Ze hebben dan vaak 2 keer gekalfd. Bepaalde koeien, die voor goed nageslacht zorgen mogen 3 zomers hun kalf grootbrengen.
“Een  vleeskoe is als goede wijn, ze heeft haar tijd nodig”, is de ervaring van Wouters.
Vanaf zaterdag 22 januari hebben we de biefstuk in de aanbieding: Prijs per kilo van € 24.50 voor € 21.95
Daarnaast hebben we magere runderlappen , entrecote, diamanthaas, hacheevlees, rundvleessudderlapjes etc..Alles per stuk verpakt.

Luister hier het intervieuw met Marcel Wouters op radio Houten

 

 

Eet smakelijk.

 

Ad en Tineke de Jong en winkelpersoneel.

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)