Schoonrewoerd ruimt op!

Schoonrewoerd, maart 2015 – In Schoonrewoerd houden ze niet van zwerfafval. Daarom organiseert de werkgroep SCHOONrewoerdheelSCHOON op zaterdag 28 maart tijdens de Landelijke Opschoondag, als Supporter van Schoon een grote schoonmaakactie in de omgeving van het dorp. Want, zo meent Ad de Jong, lid van de werkgroep: “Het schoonhouden van onze winkel stopt niet bij de drempel.”

IJsverpakkingen, kassabonnen, sigaretten en lege frisdrankflesjes. De directe omgeving van een winkel is een plek waar vaak afval ligt. Terwijl een schone winkelomgeving juist uitnodigt. De werkgroep steekt daarom op zaterdag 28 maart 9.00 tot 12.00 uur met dorpsgenoten flink de handen uit de mouwen. Ad de Jong licht toe: “Een schone winkel én omgeving staat bij ons hoog in het vaandel. We nemen allerlei maatregelen om zo min mogelijk afval te produceren. En het afval dát blijft liggen op het terrein rond onze winkel, ruimen wij graag zo snel en efficiënt mogelijk op. De Supporter van Schoonactie is ons dus op het lijf geschreven.”

Prettig en veilig
De werkgroep verwacht dat een schone(re) omgevin inwoners stimuleert om het ook netjes te houden. “Het is prettiger wonene en werken in een dorp zonder zwerfafval. Bovendien geeft het een groter gevoel van veiligheid.”De werkgroep roept iedereen die van schoon(maken) houdt en hart heeft voor het dorp op om deel te nemen aan de actie. Geïnteresseerden kunnen zich (aan) melden bij “Ad & Tineke’s dagwinkel”. Voor geschikt opruimmateriaal, drinken en een versnapering wordt gezorgd. Na afloop wordt er soep gegeten bij Janet en Piet de Zeeuw aan de Dorpsstraat.

Supporter van Schoon
Landelijke Opschoondag is een initiatief van NederlandSchoon, dat zwerfafval in Nederland wil voorkomen en bestrijden. Samen met winkeliers die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Vakcentrum rolt NederlandSchoon de opruimcampagne grootscheeps uit door het hele land.

Doet u ook mee?
WerkgroEP SCHOONrewoerdheelSCHOON,
Rien Bambacht,
Bas Middelkoop,
Dieter van de Water,
Ad de Jong
Gerard Uppelschoten,

Plaats een reactie

  • (will not be published)