Jannette maakt een lekker potje van ons gerecht uit de folder….

 

Pittige spruitenstamppot met worst

 

Ik moet u bekennen dat ik nog nooit spruitjes heb gekookt, sinds ik ben getrouwd.

Dat betekent dat ik ze al meer dan 25 jaar niet meer heb gegeten….

Niet zozeer omdat ik ze zelf niet lust, maar omdat ik de énige ben die ze lust (dácht ik 😉)

Omdat het niet mijn meest favoriete groente is en er genoeg alternatieven zijn, heb ik die spruitjes dus maar van het menu geschrapt.

Maar vandaag moesten we eraan geloven!

 

Ik volgde het recept, maar de groene peper liet ik weg.

Aangezien de Dagwinkel ze niet in het assortiment had en de fruitschuur dicht was, heb ik gewoon mijn peperbus gebruikt.

Chinese vijfkruidenmix kende ik niet en was in ons dorp ook niet te koop.

Het is een mengsel van peper, venkel, steranijs, kaneel en kruidnagel

Waarschijnlijk is het in het schap met kruiden en specerijen bij AH wel te vinden: Euroma Jonnie Boer 5 spices

Zelf maken kan ook…..het recept ervoor is te vinden op internet.

Door de vakantie had ik niet zoveel tijd om me te verdiepen in de vijfkruidenmix.

Ik strooide dus wat nasikruiden door de stamppot.

Smaakte ook prima. Alleen haal ik de volgende keer wél de gedroogde groenten er uit.

De kookroom maakte het stamppotje lekker romig, maar kan ook heel makkelijk weggelaten worden.

 

Al met al hebben manlief (hij bleek de spruiten op deze manier klaargemaakt tóch te lusten 😊) en ik lekker gegeten van de stamppot.

Door de prei in de stamppot overheerste de smaak van de spruiten veel minder. En natuurlijk serveerde ik de stamppot met een lekkere jus met spekjes!

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)