Dagwinkel blijft open.
Naast de (dagelijkse) vraag waar staan de eieren,  is “Blijft de winkel” open een andere vraag die vaak wordt gesteld. Ik kan daar positief op antwoorden!  We gaan ervoor in 2023 en 2024. Er worden veel plannen gemaakt en besproken op welke manier de dagwinkel het middelpunt in het dorp kan blijven. We zijn bezig bij de notaris, praten met de gemeente, er worden offertes aangevraagd en beoordeeld voor nieuwe koelingen en vriezers. Kortom de blaren op de tong. Maar het belangrijkste: de oorlog moet stoppen!  Binnenkort ontvangen alle mensen die een donatie hebben toegezegd de derde nieuwsbrief.

Personeel:
Om kosten te besparen hebben we in goed overleg met Angela het arbeidscontract ontbonden. De uren die zij werkte moeten worden opgevangen door vrijwilligers.
Op dit moment zijn de eerste vrijwilligers gestart:
Floris de Zeeuw voor het  wekelijks ophalen van zuivel bij boerderij de Pavijen in Culemborg.
Klaas den Boer en Friso de Korte halen regelmatig vers vlees bij slager Molenaar in Lexmond.
Ditta de Keizer en Corrie den Hartog zijn iedere eerste woensdagmorgen van de maand in onze winkel aanwezig om alle artikelen te controleren op de “ten minste houdbaar” datum. Wanneer de datum die op de verpakking staat is gepasseerd, dan wordt het artikel verwijderd uit het schap.
Op woensdagmorgen werkt Anca Spronk op de versafdeling.
Op donderdagmorgen werkt Nel Alting op deze afdeling. ’s Middags gaat zij samen met Jan boodschappen bezorgen.
Volgende week komen nog een aantal vrijwilligers ons team versterken.
Diverse andere mensen hebben hun vaardigheden ook aangeboden. Daar gaan we zeker mee aan het werk. Maar wel stap voor stap. Dus binnenkort sta ik wellicht bij jouw op de stoep, tenminste als u zich heeft aangemeld als vrijwilliger.

Het Kontakt 
Voor het huis aan huis blad “Het Kontakt” en een aantal losse folders zijn we nog op zoek naar één of meerdere bezorgers voor Kortgerecht. De totale vergoeding die er voor staat, gaat naar een nader te bepalen “goed doel”. Het is intussen gelukt om voor maar liefst 10  andere straten voldoende bezorgers te vinden. Sommigen doen dat iedere week. In Overheicop hebben ze schema gemaakt. Daardoor ben je maar een enkele keer per jaar aan de beurt. Meld je aan bij ondergetekende.

Weekfolder:
Iedere week wordt onze weekfolder bezorgd door de vrijwilligers die ook Het Kontakt bezorgen op woensdag. U ontvangt de folder dus ruim op tijd.  Daarnaast hebben we voor de diverse andere straten folderbezorgers die de folder op zaterdag rondbrengen. De folder is altijd geldig van maandag tot en met zaterdag in de nieuwe week.

Vers vlees:
Tijdens de feestdagen zijn er veel bestellingen gedaan via de webwinkel van slagerij Molenaar uit Lexmond. Ook nu reuze handig. Vandaag besteld is morgen in huis. Onder alle bestellers in januari verloten we een heerlijke rollade.

Brood en banket:
Bakkerij van der Grijn heeft een zeer uitgebreide webwinkel voor al hun brood en gebak. Natuurlijk heel handig als jij er zeker van wilt zijn dat je een bepaald soort brood of gebak wilt hebben.  Bestellen en betalen rechtstreeks aan van der Grijn. De andere dag afhalen bij ons in winkel.
Ook hier doen we dezelfde actie: Onder alle bestellers in januari verloten we een heerlijke slagroomschnitt.

Lekker makkelijk:
De dagwinkel heeft natuurlijk ook een website voor het doen van boodschappen.  Daarnaast hebben we ook nog onze eigen website en sociale media die we nog al eens gebruiken voor mooie acties en nieuws.
Onder alle bestellers in januari verloten we een mooi boodschappenpakket.

Graag tot ziens,

Ad & Tineke de Jong & medewerk(st)ers

 

 

 

 

Plaats een reactie

  • (will not be published)