Het dorp verliest een gezicht.
Deze week heeft slager Molenaar bekend gemaakt dat de winkel per 31 maart wordt gesloten. Wij vinden dat erg jammer. Met de winkels op het dorp versterken we elkaar. Degene die bij de slager komt, loopt makkelijk bij ons binnen. en andersom is dat ook zo. Gelukkig hebben Dick & Sieneke  en wij een goede onderlinge verstandhouding. We kunnen wat inventaris overnemen. We gaan o.a. vleeswaren snijden, bakken en grillen in de winkel. Natuurlijk hopen we dat Dick en Sieneke straks gaan genieten van hun vrije tijd in hun nieuwe woonomgeving.

Verbouwing:
Uiteraard hebben we ons werk voorbereid. De plannen zijn klaar en onze dagwinkel gaat helemaal op de schop. De planning is nu om dit eind maart – begin april te doen. De elektricien, de schilder, de loodgieter, de timmerman en de winkelinrichters hebben een week nodig om alles aan te passen. Een belangrijk onderdeel van deze verbouwing is dat we weer vleeswaren vers van het mes gaan snijden. Dit deden we overigens in de jaren 80 van de vorige eeuw ook al.  De kaas, brood en vleeswaren afdeling worden samengevoegd tot één grote bedieningsafdeling. Met slager Anton Molenaar  uit Lexmond zijn we in gesprek. Hij gaat voor ons het assortiment vers vlees verzorgen.

Personeel in de dagwinkel.
We zijn op dit moment druk bezig om nieuw personeel te vinden. In één geval is dat al gelukt: Ashley, de verkoopster van slager Molenaar heeft al te kennen gegeven graag in onze dagwinkel te komen werken. Daar komen we wel uit. Daarnaast zijn we nog wel op zoek naar nog één of meerdere medewerksters voor een flexibel aantal uren. Onze dagwinkel is immers dagelijks  geopend van 8. tot 19.00 uur. In totaal 64 uur per week. Dus …. lijkt het u wel wat om in de dagwinkel te werken: solliciteer!

Bezorging:
Omdat we meer in de winkel moeten zijn hebben we minder tijd over om de boodschappen te bezorgen. We zoeken dan ook naar iemand met een rijbewijs die deze taak op zich wil nemen.

Hei- en Boeicop:
Sinds 1 januarii 2019 bezorgen we ook in Hei- en Boeicop onze weekfolders. ( 330 stuks)  Uiteraard met de bedoeling om meer klanten in de winkel te krijgen en dus ook meer te verkopen. Of dat gaat lukken?  We zullen het gaan zien.

Onze toekomst:
Tineke is nog lang geen 60.  Ik ben het net geworden. Normaal gesproken mogen we dus nog een jaar of 7 doorwerken bij goede gezondheid.  En … als we een goede winkel hebben gaat dat ongetwijfeld lukken. Daar hebben we u wel voor nodig.

Tot slot:
Bedankt voor het vertrouwen in 2018. Het was een mooi jaar, met meer klanten en meer omzet. Het nieuwe jaar,nog maar net begonnen, zal ongetwijfeld een bewogen jaar worden. We doen onze uiterste best!

Graag tot ziens,

Ad & Tineke de Jong

Plaats een reactie

  • (will not be published)