Deze week weer een recept met zuurkool, échte winterkost dus!

Het werd me niet in dank afgenomen dat ik een zuurkoolschotel op zaterdag op tafel zette.

Want op zaterdag eet je toch geen zúúrkool!

Maar het kon even niet anders……

Gelukkig had ik nog een restje eten van gisteren over, dus ze konden kiezen.

Hoewel er onder protest werd opgeschept, was de schaal aan het einde van de maaltijd bijna leeg 😊

 

Zuurkool stoven in bier, dat had ik nog nooit gedaan.

Na 25 minuten stoven was de zuurkool heerlijk zacht.

De kaneel en de uien, die er aan toe werden gevoegd, gaven de zuurkool een heerlijke smaak!

De volgende uitdaging in dit recept waren de witte bonen.

Die moesten worden gepureerd. Het leek me niks, maar dit keer wilde ik gewoon het recept volgen.

Het werd een plakkerig geheel, wat moeilijk uit te smeren was.

Gewoon (een zakje) aardappelpuree gebruiken lijkt me een veel beter en lekkerder idee.

In plaats van een gewone rookworst, had ik per ongeluk een rookworst met kaas genomen, maar die smaakte ook prima.

Appels en zuurkool gaan heel goed samen.

Ik had te weinig appels in huis, dus mijn bovenste laagje appels is wat bescheiden.

Al met al werd het een heerlijke zuurkoolschotel (van de witte bonen proefden we niet veel 😉)

 

We zeiden tegen elkaar: Zuurkool op zaterdag is zo gek nog niet!

Plaats een reactie

  • (will not be published)