Beste dorpsgenoten en andere lezers,

Heerlijkheid Vijfheerenlanden: 
Zeer goed nieuws: Vier inwoners hebben zich aangemeld om plaats te nemen in het bestuur van Heerlijkheid Vijfheerenlanden.  Dit zijn:
Mario Swaanen ( Noorderwoerd) Ton Stek (Akkerhof) Erik van Doorn ( Kerkweg) en uiteraard ondergetekende als initiatiefnemer. Daarnaast komt er ook een vertegenwoordiging in het bestuur namens het Zuid Hollands Landschap. Super en redelijk uniek. Deze week gaan we ons bezig houden met de statuten van de nieuwe stichting.  Vervolgens naar de notaris , de kamer van koophandel en een bankrekening openen. Kunnen we van officieel van start.

De eerste aanmeldingen voor vrijwilligers zijn binnen. Na  1 week staat de teller al op 23 personen. Daar zitten allerlei mensen in met een verschillende achtergrond. Voor de verkoop van de producten van ‘Heerlijkheid Vijfheerenlanden” heeft zich een account manager aangemeld. Daarnaast ook een  aantal collega ondernemers zoals  Elbert van den Dool en Mark Timmer   Ook de eerste plukkers hebben hun naam doorgegeven. En om deze plukkers te voorzien van “koek en zopie” hebben zich 2 vrijwilligers opgegeven.  Wilt u bijvoorbeeld een dag(deel) appels plukken of het gras in de boomgaarden maaien? Wilt u de bezorger zijn van de producten die we gaan maken of wilt u de rekeningen versturen aan de bedrijven die onze producten gaan verkopen?  Aarzel niet en meld u aan. Vele handen maken het werk gemakkelijker.

De website  “Heerlijkheid Vijfheerenlanden”wordt gemaakt door Thymo Rijneveld. Zijn bedrijf www.yourcreators.nl is een jonge startende ondernemer uit ons dorp. We gaan gezamenlijk aan de slag. Heeft u mooie foto’s van De Wiel of de hoogstamboomgaarden? Stuur ze even door naar Thymo. De site moet natuurlijk gevuld worden met tekst. We gebruiken hiervoor het CMS systeem van WordPress.  Interesse als redactielid van de website?

In de boomgaard Heerlijkheid Vijfheerenlanden staan 14 – 15 verschillende appel en perenrassen.
Informatie verzamelen over deze rassen en dit geschikt maken om op de website te plaatsen?  Stuur een mailtje.

Maaltijden:
Onze nieuwe maaltijden al geprobeerd. Vorige week een vliegende start gemaakt. probeer ze maar eens uit. Bij 2 maaltijden gratis beker rijst van ons zuivelmeisje.

Broodjes uit onze eigen oven:
Zaterdag 29 mei gaan we naar buiten met onze oven. Natuurlijk met een appelflappen en kersenflappen. In de aanbieding: Broodjes 5 stuks voor 1.00. We bakken tot ongeveer 13.00 uur. U kunt bestellen.

Streekproducten:

Graag tot ziens in onze Dagwinkel.

Plaats een reactie

  • (will not be published)