Recept:
Iedere week een recept op onze folder. Deze week met cordon blue. Volgende week is de zuurkool in de reclame. Mede door het stoppen van de groenteboeren van Schoonrewoerd starten wij volgende week met de verkoop van zuurkool vers uit de emmer.  Onze huiskok Jannette heeft de recepten voor u uitgeprobeerd. Lees op onze site haar verhaal.

Fruitmanden:
Nog iets nieuws. Deze week hebben we een snelcursus gevolgd bij Margriet de groentevrouw voor het opmaken van fruitmanden. En… het ging best goed. We hebben goede tips en instructie van haar ontvangen. En die gaan we gebruiken natuurlijk.

Zaterdag in te tent:
Zaterdag 21 september gaan we weer bakken in onze tent voor de winkel. Deze keer doen we dat met kersenflappen en appelflappen. Proeven kan natuurlijk altijd. De aanbieding is 3 + 1 gratis.
Om een uur of 1 gaan we inpakken. Leuk om te trakteren in de boomgaard aan al die fruitplukkers.

Roldoek:
Trakteren doen we zelf ook. Na weken van voorbereiding wordt zaterdagmiddag een gedeelte van het door ons gesponserde roldoek bij HSSC 61 in gebruik genomen. Dit roldoek is mede tot stand gekomen met onze zakenpartners: Royal Bel Leerdammer, Croustico, Speciaal bakkerij van der Grijn, ICT Jomar Ros, Groothandel van Tol/Versunie en Gulden Krakeling. Allemaal bedrijven die staan voor kwaliteit. Het eerste elftal speelt om 14.30 uur de eerste competitiewedstrijd tegen Focus uit Culemborg. Uiteraard is iedereen welkom. Bij mijn cluppie is de toegang altijd gratis. We stellen het wel op prijs als u een lootje koopt voor de wedstrijdbal bij Ada, die dit al vele jaren doet.

Bloembakken:
In de bloembakken zit de vroege trompetnarcis Golde Bay in een mix met de krokus Orange Monarch. Dit is een bijzondere krokus, want het is namelijk
het enige soort krokus dat een oranje kleurige bloem heeft. Het stuifmeel van de krokus is trouwens een echt bijeen feestmaal.  De topping van de bloembak bestaat uit 3 soorten blauwe en paarse winterviolen. Het extra mooie van deze bloembakken is het feit dat ze gevuld worden met bloembollen en plantjes die anders vernietigd zouden worden.

Gratis:
Iedere klant krijgt zaterdag een pakje Leerdammer gratis. Op=op. Soms koop je iets teveel. De datum die erop staat is 21 september. Niets mis mee, maar zonde om weg te gooien.

Graag tot ziens,

Ad & Tineke de Jong en meedenkers,

Plaats een reactie

  • (will not be published)